Tuotannollistaminen

Yksi keskeisistä vahvuuksistamme tuotekehityskumppanina on vahva tuotannollistamisosaamisemme. Sen merkitys korostuu erityisesti siinä vaiheessa, kun uutta tuotetta ollaan lähdössä viemään massatuotantoon, mutta tuotannollistamisen keinoin voidaan myös optimoida olemassa olevan tuotteen valmistusprosessia ja kustannusrakennetta. Lue alta tarkemmin, miten tuotannollistamisosaamista voidaan hyödyntää tuotekehitysprosessin eri vaiheissa.

Uusien tuotteiden suunnittelu

 

Vahvan tuotannollistamisosaamisemme ansiosta osaamme huomioida tuotteen valmistettavuuden kannalta kriittiset tekijät jo tuotteen suunnitteluvaiheessa. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että osaamme valita tuotteellesi kustannustehokkaimman valmistusmenetelmän ja huomioida siihen liittyvät vaatimukset ja rajoitteet sekä itse tuotteen suunnittelussa että valmistusdokumentaatiossa.  Kun tuotteen valmistettavuus pidetään mielessä jo tuotteen suunnitteluvaiheessa, minimoidaan tuotantoonsiirtovaiheessa ilmenevät ongelmat, ja tuotteen valmistus sujuu jouhevammin ja edullisemmin, kun vältytään useiden parannuskierrosten aiheuttamilta lisäkustannuksilta.

Aiheeseen liittyvät asiakastarinat

Klaimber-henkilöstönostimen matka ideasta kaupalliseksi tuotteeksi

Prototyyppien massatuotantoon vienti

 

Kun prototyyppiä ollaan lähdössä viemään massatuotantoon, vahvalla tuotannollistamisosaamisella varustettu tuotekehityskumppani voi säästää sinut monelta murheelta.

Me pidämme huolen, että tuotteesi on niin teknisen toteutuksensa kuin muotoilunsakin puolesta sellainen, että sen valmistus on mahdollisimman mutkatonta ja kustannustehokasta. Lisäksi varmistamme tuotannon sujuvuuden huolehtimalla, että tuotteesi valmistusdokumentaatio, version- ja muutostenhallinta sekä tuotannon testaussuunnitelma ovat asianmukaiset. Tarvittaessa menemme tehtaalle valvomaan 0-sarjan valmistusta ja konsultoimaan tehdasta esimerkiksi valmistusprosessin optimoinnissa ja tuotannon häiriöiden eliminoinnissa.

Olemassa olevien tuotteiden jatkokehittäminen

 

Olemassa olevien tuotteiden kehittämisessä tuotannollistamisosaamista voidaan hyödyntää esimerkiksi tuotteen valmistuskustannusten minimointiin (cost-reduction) tähtäävissä projekteissa. 

Onko tuotteesi hankala ja/tai kallis valmistaa? Suunnittelijoidemme työkalupakeista löytyy useita keinoja tuotteen valmistettavuuden parantamiseen ja valmistuskustannusten minimointiin. Oheisessa kuvassa on yksi esimerkki siitä, miten merkittäviä säästöjä tuotannollistamisen keinoin voidaan saavuttaa.

Kiinnostuitko tuotannollistamisen palveluista? Ota yhteyttä alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta, sähköpostitse sales@optotec.fi tai puhelimitse 040 632 9649.

Ota yhteyttä