Mekaniikkasuunnittelu ja tuotekehitys

Tarvitsetko apua tuotteen suunnittelussa tai olemassa olevan tuotteen kehittämisessä? Olitpa missä vaiheessa tuotekehitysprosessia hyvänsä, autamme sinua mielellämme. Suunnittelupalvelumme kattavat niin esisuunnittelun ja konseptoinnin, suunnittelun, testauksen kuin tuotantoon siirron ja ylläpidonkin. Alta löydät tarkempaa tietoa, mitä kyseiset tuotekehitysprosessin vaiheet käytännössä pitävät sisällään.

 Esisuunnittelu ja konseptointi

 

Tuotekehityksen alkuvaiheessa, kun ideaa lähdetään jalostamaan kohti konkreettista tuotetta, on ensin kartoitettava, mikä olisi paras toteutustapa tuotteelle. Tuotteesta riippuen tuoteidealle voi olla useita vaihtoehtoisia konsepteja eli toteutustapoja esim. muodon, materiaalien, koon ja/tai toimintojen suhteen. Lisäksi esimerkiksi tuotteen käyttötarkoitus tai -ympäristö voivat asettaa erilaisia vaatimuksia tai rajoitteita tuotteen suunnittelulle, ja tästä syystä tuotekehitysprosessi käynnistetään tyypillisesti esisuunnitteluvaiheella, jossa asetetaan raamit varsinaiselle suunnittelutyölle.

Tuotteen muotoa on hahmoteltu paperille mustekynällä.

Esisuunnitteluvaiheessa asiantuntijamme arvioi tuoteideasi toteutettavuutta ja käy kanssasi läpi vaihtoehtoisia konsepteja sen toteutukselle. Lisäksi esisuunnitteluvaiheeseen voi kuulua ns. vaatimusmäärittely, jossa listataan kaikki ne ominaisuudet, jotka tuotteesi suunnittelussa tulee huomioida, jotta tuote täyttäisi sille asetetut vaatimukset. Jos tuotetta on esimerkiksi tarkoitus käyttää pääsääntöisesti ulkona, asettaa tämä tiettyjä vaatimuksia tuotteen säänkestävyydelle, mikä tulee luonnollisesti ottaa huomioon tuotteen suunnittelussa mm. sen valmistusmateriaaleja valittaessa.

Insinööri suunnittelee led-valaisinta CAD-ohjelmalla.

 Suunnittelu

 
Kun tuotteesi suunnittelun raamit ovat selvillä, voidaan siirtyä varsinaiseen suunnitteluvaiheeseen, jossa asiantuntijamme laatii tuotteesta yksityiskohtaisen mallinnuksen, jossa joka ikinen tuotteen valmistamisen kannalta olennainen osatekijä on otettu huomioon.
 
Tuotteesta ja asiakkaan tarpeista riippuen suunnitteluvaiheeseen voi sisältyä myös mm. visuaalista suunnittelua, pakkaussuunnittelua tai teknistä laskentaa.
 
Suunnittelutyön tuloksena saat 3D-mallinnuksen tuotteestasi, tuotteen valmistuskuvat, osalistat sekä kokoonpanokuvat ja -ohjeet.  Laadukkaasti laadittu suunnitelma on helppo viedä tuotantoon.

 

Testaus

 
Varsinaisen suunnittelutyön jälkeen, ennen tuotteen tuotantoon siirtoa, tehdään useimmiten erilaisia testauksia, joilla varmistetaan, että tuote toimii suunnitellusti ja täyttää sille asetetut vaatimukset.
 
Teemme yhteistyötä testilaboratorioiden kanssa maailmanlaajuisesti, ja laajan yhteistyöverkostomme ansiosta voimme tarjota sinulle täydellisen testauspalvelun tuotekehitystestauksesta hyväksyntään sisältäen ympäristö-, mekaniikka- ja tuotetestauksen.
Testaus
Insinööri tutkii laitteen toimintaa kannettavaa tietokonetta pidellen.

Tuotantoon siirto ja ylläpito

 
Kun tuote on valmis siirrettäväksi massatuotantoon, etsimme sille mielellämme sopivan valmistajan. Meillä on luotettava maailmanlaajuinen tavarantoimittajaverkosto. Huolehdimme tarvittaessa mahdollisten prototyyppien hankinnan ja kokoonpanon, muottihyväksynnät sekä massatuotanto-osien tarjouspyynnöt ja tuotantoon viennin.

Meiltä saat myös tuotannon ylläpitopalvelut. Mikäli tuotteesi valmistamisessa on esimerkiksi jotain ongelmia, toimimme halutessasi yhteyshenkilönä tehtaaseen päin ja autamme tehdasta ongelmien ratkaisemisessa.

Kiinnostuitko Mekaniikkasuunnittelu ja tuotekehitys -palvelusta? Ota yhteyttä alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta, sähköpostitse sales@optotec.fi tai puhelimitse 040 632 9649.

Ota yhteyttä